Keittiöremontti kannattaa jättää ammattilaiselle

advisable to leave a kitchen remodel for a professionalKeittiöremonttia suunnitellessa kannattaa selvittää tarkkaan, mitä uudelta keittiöltä haluaa. Kaappien, laatikoiden ja muun säilytystilan määrä entisessä keittiössä kannattaa laskea tarkkaan. Onko tilaa ollut tarpeeksi? Pitäisikö sitä olla lisää ja jos pitäisi, mille tavaroille?

Uusia kaapistoja hankkiessa kannattaa ottaa huomioon, että uudet liukusysteemit laatikoissa vievät huomattavasti enemmän tilaa kuin perinteisten keittiökaapistojen vastaavat kiskot. Liukukiskoihin uppoaa helposti yli 5 cm kaapisto tilasta. Samoin uudet kaapit ovat usein malliltaan erilaisia kuin vanhat. Siinä missä vanhat kaapistot olivat usein pitkiä ja suhteellisen kapeita, uudet ovat leveitä, samoin kuin laatikostot. Jos on ollut tapana säilyttää esimerkiksi eri tyyppiset astiat eri kaapeissa, uusissa kaapistoissa voi joutua laittamaan vaikka lautasia ja kattiloita samaan kaappiin. Nämä realiteetit uusien kaapistojen suhteen kannattaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Voi yksinkertaisesti olla niin, että vanhan keittiön tilalle ei vain mahdu niin paljon kaappeja kuin toivoisi.

Keittiökaapistojen hinnat vaihtelevat suuresti. Täyspuiset kaapistot, mittatilauskaapistot, marmorityötasot jne. nostavat helposti kaapiston hintaa. Samoin ne saattavat olla merkkivalmistajalta, jolloin myös pitää varautua maksamaan lisähintaa nimekkäästä suunnittelijasta. Omat laatu- ja ulkonäkötoiveet kannattaa asettaa kohdalleen ennen valinnan tekemistä. Budjetoinnin lisäksi oma näkemys siitä, mitä keittiöltä haluaa, antaa suuntaviivat sille, mistä aloittaa keittiön uudistaminen.

Keittiösuunnitelma kannattaa usein tehdä yhdessä ammattilaisen kanssa. Kaapistoja myyviä yrityksiä on useita erilaisia ja ne edustavat eri merkkejä. Kotimaisten valmistajien edustajat löytää helposti netistä. Isoissa liikkeissä suunnitelman voi usein tehdä itsekin valmiilla tietokoneohjelmalla, mutta pienemmissä yrityksissä suunnittelija auttaa kertomaan eri vaihtoehdoista. Usein suunnittelijat lupaavat esitellä pari eri vaihtoehtoa budjetteineen ja näiden pohjalta voi tehdä valinnan. On hyvä ottaa huomioon, että suunnitelman teettäminenkin voi maksaa, jos sen nähtyään päätyykin tulokseen, että ei halua käyttää kyseistä suunnittelijaa. Siksi suunnitelman pyytäessään kannattaa olla jo melko varma siitä, haluaako käyttää kyseistä keittiöyritystä oman keittiönsä uudistamiseen.

Hyvän suunnittelijan kanssa voidaan käydä yhdessä lävitse kaikki uuteen keittiöön liittyvät toiveet yhdistettynä omaan budjettiin. Halutusta kaapistosta tai työtasosta löytyy usein edullisempikin malli, jos vain osaa kysyä. 3D -mallin perusteella on helppo kuvitella, miltä valmis keittiö tulee näyttämään. Urakan aluksi keittiövalmistajan työntekijä tulee suorittamaan tarkan mittauksen keittiötilasta. Mittojen ja yhdessä läpikäytyjen suunnitelmien pohjalta keittiösuunnittelija tuottaa ensimmäiset ehdotukset siitä, millainen uusi keittiö voisi olla. Periaatteessa suunnittelijalta voi pyytää korjauksia suunnitelmaan niin kauan, että se miellyttää tilaajaa.

Leave a Reply